keskiviikko 22. tammikuuta 2014

munat, kanat ja kukot..

Ensin oli tutun tuttu joka halusi tuoda meille neljä kanaa ja kukon talvisäilöön. No kukkohan sitten olikin planeetan varmasti vittumaisin kukko ja oikeastaan kai kanajengin varsinainen omistaja pelkäsi koko kuvatusta niin paljon että luopui kokonaan kesäkanaharrastuksestaan (mäkin kyllä pelkään sitä kukonperkelettä ja paljon). Kun seuraava kesä sitten tuli niin omistajasta ei kuulunutkaan mitään ja kanat sekä Hans-Jurgen jäi meille. Yksi kanoista otti kuoli ja tilanne alkoi näyttää siltä että Hans-Jurgen työstää ne henkiin jääneetkin hengiltä, alettiin sitten siinä miettimään kanakannan lisäämistä. Naapurista saatiin pika-apuna akuuttiin kanakriisiin muutama iänkaiken vanha maatiaiskanan raasku. Hans-Jurgeniltä meni kuuppa niin jumiin niistä uusista kanoista ettei se dorka tehnyt muutamaan päivään muuta kun kieku pilli suorana nokka kohti nurkkaa. Onneks se tokeentu siitä ja sai hoidettua virkansa niin että niitä hautomiskelpoisia muniakin tuli, ainoo että noita kanoja ei kiinnostanut hautominen palaakaan.

Mies jotenkin innostui niistä kanoista niin että hankki jopa hautomiskoneen. Siinä masiinassa se pyörittelee, kostuttaa ja puljaa niitä munia. Yksi setti onnistuikin jo, sen seurauksena meillä on nyt Hans-Jurgen ja kolme teinikukkoa, yksi teinikukoista on Hans-Jurgen 2.0. Hautomishomman ideana oli alun perin saada tuoreempia kanoja (noi on niin vanhoja ettei ne enää oikeen muni) ja uusi kukko. Uusi kukko siksi koska Hans-Jurgen on oikeasti ihan psyko, huomattavan aggressiivinen ja ikäväluonteinen ja se pahuuttaan rikkoo lämpölamppujakin ihan työnään. Oikeesti se vaan on niin onneton lentämään että räpiköidessään orrelta alas, se onneton pajahtaa päin seinää tai sitä lamppua. Halusin nyt kuitenkin lisätä ne lamputkin sen syntilistalle perustellakseni itselleni että on ihan oikeen ja ansaittua kutsua ystäviä kylään syömään kukkoa viinissä.

Laitoin satulan topattavaksi ja sitä hakiessa tuli puhetta kanoista. Siltä reissulta tuli kotiin satulan lisäksi kennollinen munia. Silkkikanan ja helmikanan sellaisia, ne on nyt hautuumassa. Toivotaan jotta onnistuisi, ne silkkikanat on ainakin ihan hauskoja (ne on niitä räjähtäneen näköisiä).

                                                      Hans-Jurgen 2.0
Mut nyt on sellainen tilanne että kanalaan on rakentumassa ruuhka ja koska Hans-Jurgen 2.0 on jo riittävän iso poika ottamaan kukon perustehtävän haltuun niin viikonloppuna on Hans-Jurgenia viinissä, kaverit kutsuttuna ja mä alan just kuukkeloimaan reseptiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti