perjantai 14. joulukuuta 2018

Jouluvalmisteluja

Tai siis valmistelujen välttelyä. Huomenna meinaan saada aikaiseksi vielä toisen satsin sinappia, ei taida riittää muuten. 

Löysin kaupasta minikokoisia sellaisia kakkupapereita. Ihan tosi kivaa jouluaskartelua lapsille. Leikellä niistä lumihiutaleita. 

Niitä sitten voi laittaa akkunoihin niiden viime joulusta olleiden tarrojen lisäksi. En kehdannut ottaa kuvaa kun on niin likaiset ikkunat. Otan sitten juhannuksena kuvan kun ikkunassa on poro ja hiutale. 


Lamppuunkin niitä ripustin. Muuten oli kyllä ihan kiva idea, lapset tykkäsi. Harmi vaan että tuosta tulee ihan järkyttävästi silppua, siis ei mikään pikkusotku vaan ihan kun joku olis tyhjentänyt pesukoneen kokoisen silppurin pitkin torppaa. Päätin lähestyä imurilla tuota sotkua. En ole ihan vielä uskaltanut tunnustaa että meidän imuri on taas tukossa. Kätevä toi keskuspölkkäri, sinne kun imasee sukkaparin, kourallisen legoja ja lemmikkimarsun, aina tukossa. 

Mä aloitin kyllä jo miehen varovaisen työstämisen huomenna koittavaa imuriprojektia varten. Tein pizzaa ja hapanjuuripatonkeja. Tänään kukaan ei härvännyt ruokapöydässä, yllättävää. 


Näin omavaraisuuden näkökulmasta ihan nappisuoritus, ei mitään itse tuotettua. Ei kai aina tartte. 


Mä olen jotenkin tykästynyt tohon hapanjuurihommaan. Jauhoja, vettä ja suolaa. Maistuu tosi hyvälle ja mahakin tykkää enempi. Mitään nopeeta hommaa toi ei kyllä ole. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti