maanantai 3. joulukuuta 2018

Joulukalenterit

Meillä on ollut joulukalentereina vähän kaikensorttista. Mauri Kunnaksen kirjakalenteri oli ihan tosi kiva, ajatuksena oli hankkia taas sellainen mutta joulukuu pääsi yllättämään. 

Monta vuotta mentiin niin että piirongin päällä oli lapsille purkit, niihin tonttu kävi öisin jättämässä jonkun pienen yllätyksen. Se olikin kiva ja toimiva systeemi kun isoin oli jo riittävän iso ja Eppu tarpeeksi pieni. Tälle vuodelle harkitsin sitä sekunnin ja ajatus siitä että pitäisi keksiä ja hankkia 3x24 yllätystä, yllätystä mitkä sopii 2v, 6v ja 14veelle. No ei sellasia ole edes niin paljoa. Liljalle tulee annoskateus välittömästi ja tyytymättömyys on hyvin kokonaisvaltaista, eli ei taatusti sovi sellainen että jonain aamuna Liljan purkissa on hakkaraispastilli, Epulla muumitikkari ja Emilialla suklaapatukka. Voitte vaan kuvitella sen reklamaatioiden määrän. 


No ongelma ratkesi aivan itsestään. Kaupassa oli tyrkyllä poni- ja dinosauruskalenterit, ne oli pakko saada. Sopii paremmin kuin hyvin. Lilja rakastaa poneja ja Eppu dinoja. Parasta on etsiä oikea numero. Se pieni suklaapapana on niin pahaa ettei se yllytä mihinkään ennen aikaiseen luukkujen tyhjentämiseen. 


Vanhin ei ollut mukana. Hän oli tyytymätön minionskalenteriinsa (minä valitsin), olisi halunnut mielummin kosmetiikkakalenterin. Onneksi se osaa jo käsitellä pettymyksiään vähemmän äänekkäästi kuin uhmaikäinen taapero. 


Josko sitä sitten taas jonain vuonna keksii jotain muuta mutta nyt on rauha maassa ja (melkein) kaikilla mieleinen kalenteri. 

Rauhasta tulikin mieleen, Rauha-lehmän pitäisi poikia ihan näinä päivinä. Se on kuin tynnyri, sellainen tynnyri minkä mahassa on tusina vasikkaa poikittain ja perätilassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti