lauantai 2. kesäkuuta 2018

Hanhia ja hulttioita

Alkaa käydä omankin hermon päälle tämä eläinten pyöriminen villeinä ja vapaina. Vuohet nyt on ihan omaa luokkaansa, pikkukilejä ei pidättele mikään kun he valloittavat maailmaa. Vasikka Hulina-Heluna on ilmeisesti imenyt kileiltä huonoja vaikutteita. Eilen illalla se pötkötteli terassilla ja aikaisemmin päivällä se yritti väkisin tunkea mukaan kasvihuoneeseen. Tarhassaan se ei oikein meinaa viihtyä, kaipa tuokin jotain seuraa itselleen etsii. On vaan hivenen huumori koetuksella kun pihalla kävellessä perässä kulkee jonossa lapset, vuohet, koirat ja vasikka.
Eppu jalkapalloilee vasikan kanssa. 

Helteen pehmittämät aivot ei suinkaan auta asiaa. Aamulla tallille mennessä Ilona-hevonen löytyi tallin pihasta pää heinäpaalissa. Tarkemmin mietittyäni tosiaan taisin unohtaa sen oven auki yöksi.


Meillähän on piha ympäri aidattu, eli ei nämä puuhastelijat päädy naapuriin eikä kylänraitille mutta olisihan se tietysti siistimmän näköistä jos nuo eivät sotkisi ihan joka nurkkaa. Päivisin on niin kuuma ettei elukat tee oikein muuta kun pötköttelevät, illan viiletessä ne aloittaa sitten ihan käsittämättömän kohlaamisen. Täytynee panostaa aitoihin kunhan saadaan kaikki kasvimaat lopultakin valmiiksi.


Tänään ne piti tehdä loppuun, ei tehty. Mikko lähti hakemaan uusia hanhia ja mä päätin armahtaa lapset paahteiselta pellolta. Käytiin notkumassa kirppiksillä. Huomenna on pakko ryhdistäytyä.


Hanhista puheen ollen. Nyt niitä tipusia näyttäisi olevan kymmenkunta, munista kuoriutui viisi ja tänään tuli saman verran lisää. En ole erityisen otettu tästä hanhihankkeesta. Suhtauduin kyllä kalkkunoihinkin ihan yhtä nuivakasti. Mikko haluaisi vähän vähemmän ankkoja ja niitä vähennettyjä ankkoja korvaamaan hanhia. Ankat kun eivät ole mitään erityisen kivoja talvella pidettäväksi. Ne sotkee ja ne haisee, potenssiin sata. Hanhien kohdalla vaan pelkään että ne ovat vihaisia, monet sanoo että ne on oikeasti ilkeitä. Sikäli mikäli ovat, talven tullen pakkasesta löytyy kymmenen hanhipaistia.


Alkaa muistuttaa jotain kotieläinpihaa nämä meidän tilukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti