torstai 16. maaliskuuta 2017

Pihahommia

Aurinko ajaa ihmisen urotekoihin. Yläpihan ollessa jo sulana ajattelin kärrätä palanutta hepanlantaa kasvilootien täytteeksi. En siinä tohkeissani älynnyt että kottikärryjen työntäminen peilijäistä ylämäkeä ei ole kivaa, edes auringonpaisteessa. En kehdannu jättää keskenkään kun kerran aloitin. Kolme lootaa täytin. 

Kokeiluna ajattelin askarrella erillisen osastonsa yrteille. Olen niitä aikaisemmin kasvatellut vähän siellä sun täällä rakosissa mutta nyt jos paneutuisi ihan oikeasti niiden kasvatukseen niin satokin varmaan runsastuisi. 

Tähän se yrttimaa tulee. Löysin autonrenkaita, raahasin ne tohon suunnitelmana kasvatella niissäkin. Multaa pesuvatiin, siemenet perään ja toive siitä että musta kumi lämmittäisi kesän koleudessa. Täytyy vielä joku aidanne (onko se sana? Siis sellainen matala aita) askarrella niille tuulensuojaksi. 

Iltapuhteina laitoin vielä viimeiset (ehkä) tomaatit itämään. Lajeina venäläinen pihvitomaatti, tamina (näin tulkitsin kyrillisiä), marmande, moneymaker ja supersweet. Aikaisemmin laitoin jo mustia venäläisiä, jotain toisia venäläisiä ja gardener's daylightia. 

Paprikoita laitoin kanssa vähän lisää kun tuli paniikki jos vaikka neljä on liian vähän. Ihan kun ne ehtisivät kuitenkaan kypsyä. 

Alkaa olemaan jo lupaava soppa koossa. Eihän niitä esikasvatusta vaativia ole sitten enää kuin kaalit, kurkut ja kurpitsat. Ja niitä on paljon, plus ne mitkä nyt unohdin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti