keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Jänö pataan ja jämät patonkiin

Ei sentään jänön jämät päätyneet patonkiin vaan juuston ja valkosipulin. Jänöstä tein bolognesea, melko yrttistä sellaista. Osa lihoista oli jauhelihana ja fileet paloiteltuina. Kokeilumielessä lykkäsin lihat vakuumiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi. Marinadiin laitoin punkkua, oliiviöljyä, pippuria, timjamia ja ehkä rosmariinia. 


Kuvattuna taas kerran erittäin esteettinen huttu. 


Liikaa tavaraa samaan aikaan padassa, en jaksanut välittää. 


Tämä ei ole koiran yrjö vaan äskeiset roippeet uitettuna tomaattimurskaan ja punkkuun. 
Useamman tunnin hauduttelin. 

Jääkaapista huuteli juustonjämä ja jänöä tehdessä tuli murskattua vähän ylimääräistä valkosipulia. Ajatuksena oli maalaispatonki, tein esitaikinan ja hukkasin ajatuksen ja ohjeen. Jätin taas tilaa luovuudelle ja sovelsin loput. Valkosipulista tein maustevoin mihin piti tuleman myös persiljaa, no ei tullut kun kissa oli syönyt lehdet ja purkista törötti enää surkeat raaskut pystyssä. Tuli juusto-valkosipulimaustevoi täyte. 


Ennen viimeistä kohotusta. 

Sitten ei muuta kun pasta kiehumaan. Meinasin tehdä tuorepastaa mutta lopetin meinaamisen kun homma alkoi luisua kaaoksen puolelle. Hyvää oli ilmankin. 


Tarjoili taas eläimetkin lisämaustetta soppaan. Kalkkunakukko IlkkaLipsanen satutti varpaansa (onko kalkkunalla varpaat?) no iltapuhteina askarreltiin sille lasta kertislusikasta. 


Hevosen pinteli ja teippi lisää ammattimaista vaikutelmaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti