tiistai 14. maaliskuuta 2017

Muovailuvahaa.

Sunnuntaina jäi Paavoponilla pieru poikittain. Siihen vaivaan tarjoillaan ensiapuna kävelyä, tietysti kun poni vikaantuu, se tapahtuu aina myöhään illalla. Lopputuloksena kävelytin Paavoa sitten kentällä kun se oli ainoa valaistu paikka. 

Siitä kun ei sanottavasti apua ollut, päätin ilahduttaa armasta puolisoani. Tarvitsin siis trailerin, kaikkien riemuksi se oli just siirretty ahtaan parkkipaikan peränurkkaan.. Autojen taakse, jäälle ja mitä näitä nyt on. Kiva että mönkijässä oli ketjut. 


Puolen yötä kiusasin ponia lastaamalla sitä kärryyn. Se onneksi auttoi ja poni ehjäytyi. Jopa niin hyvin että aamulla se karkasi pellolle riehumaan. 

Yöunet siinä jäi vähän vähiin ja silloinhan on just parasta aloittaa joku epämääräinen ja sotkuinen kokeilu. 
Eppu on pyydellyt (eli jankuttanut ärsyttävästi ja loputtomasti) tekemään muovailuvahaa. Meillä on käytetty muovailuvahan korvikkeena leipomisesta jääneitä taikinan jämiä enkä edes tiennyt että saako itse tehtyä mitään edes etäisesti muovailuvahaa muistuttavaa sotkua. 

Tartuin googlen ensimmäiseen osumaan. Vaikutti epäilyttävän helpolta. Vettä (5dl), suolaa (2dl), vehnäjauhoa (4-5dl), ruokaöljyä (3rkl)  ja elintarvikeväriä.  Kiehuvaan veteen lisätään suola, kun se on liuennut, lisätään loput, sekoitetaan ja annetaan jäähtyä. 

Pääsi yllättämään. Sehän toimi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti