maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kalkkunan tipuja ja karkkia

Pitkästä aikaa hankittiin ostotipuja, kalkkunan sellaisia. Nämä on vaan niin pikkuisia että täytyy kevään aikana jostain  löytää ihan aikuinenkin kukko astumishommiin. 


Onhan ne suloisia, vaikea uskoa että millaisia kuvatuksia noistakin kasvaa. Kalkkunahan ei varsinaisesti ole mikään kaunis eläin. 

Tiput ruokatunnilla. Ne saavat tipurehun ja kalkin lisäksi salaattia, kurkkua, porkkanaa, omenaa ja muuta herkkua. Kalkkia on tarjolla sekä teollista että itse kuivatuista munankuorista valmistettua jauhetta. Mä vähän vastustan teollisen syöttämistä elukoille mutta me ei syödä tarpeeksi munia että saisi koko laumalle tarpeeksi kalkkia. 

Eilen kokeilin tehdä karkkeja. Sellaisia pehmeitä toffeetyyppisiä piparminttunökkäreitä.  Tuli hyviä, joskin karseen värisiä kun oli inasen hankala hahmottaa värin määrää. Isoin työ oli käärimisessä. Täytyy lisätä linkki ohjeeseen kunhan jaksan avata koneen, puhelimella en vieläkään osaa. 



On kyllä järkyn värisiä. Seuraavaksi meinasin testata sitruunatoffeeta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti