perjantai 8. syyskuuta 2017

Tumpuloinnin taito

Oltiin lomalla. Vuosittainen Tallinnan reissu siis.. Syötiin, juotiin, naurettiin ja laulettiin. Mulla vaan jäi aivot johonkin lomasäätöön. Ihan uskomatonta tumpulointia. Eilen katosi osa päivällistä, ankka teurastettiin tallilla ja siitä se matkusti paloiteltuna pussissa keittiöön. Matkaa alle 50 metriä, ankka yöpyi jääkaapissa marinadissa ja tadaa! Siitä puuttui toinen koipi. Ei löytynyt, ei mistään. 

Eppu täyttää huomenna 5v. Juhlimaan on tulossa jokunen kaveri ja ne sukulaiset jotka eivät ole meille suuttuneet tai muuten vaan eivät välitä juhlia pienen pojan suurta päivää. No tottakai kakkuja, herkkuja, ilmapalloja ja vaahtokarkkeja täytyy olla. Viimeaikoina on menty aika omavaraisesti, se sopii synttäriteemaan kyllä suolasen osalta mutta muuten olis hyvä käydä norkoilemassa herkkuhyllyillä. 

Kauppareissu kannattaa muistaa illalla. Aika myöhään. Ensin on hyvä kyllästää päänahka oliiviöljyllä ja uittaa lapset kurassa. Sitten onkin mukavaa lähteä perheen kesken ostoksille kiusallisen tietoisena koko perheen ulkonäöstä ja hajusta. 

Siinä lähtökahinassa on myös hyvä muistaa kesken jäänyt Pertti-pukin siirtoprojekti. Muistin huomiset synttärijuhlat kun olin viemässä Perttiä toiseen aitaukseen, jätin sen hetkeksi parkkiin kalkkunatarhan kupeeseen ja siihen se sitten toviksi unohtui.  Suoritin siirron loppuun kun tenavat jo odotti autossa, sain sitten kivan vuohen arominkin mukaan. 


Mutta onneksi sentään sataa. Pihahommat lypsyineen on aina kivaa jäätävässä tihkusateessa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti