keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Talven varalle

Muutaman päivän päästä pitäisi olla ulkotyöt tehty, näin sanoi vanhakansa. Mikonpäivänä akat pirttiin ja nauriit kuoppaan. Ei tule onnistumaan. 

Ruokaa on vielä pihat pullollaan, nauriit maassa ja potut kanssa. Teurastukset todella vaiheessa nekin. Hitaasti hyvä tulee, tai kiire. 

Hillot, hyytelöt ja muut purkitetut on toki valmiina. Pihlajanmarjat on vielä puussa, siis ne mistä meinasin hyytelöä, kuivatut on jo kuivattu. 

Kerppuja tein alkukesästä aika reilusti. Nokkosta on kuivattuna reilusti eläimille ja pakastettuna ihmisille. 

Kuivikkeena on käytetty linnuilla ja hevosilla kutterin ja turpeen sekoitusta. Pakkasilla on sitten lisätty linnuille reilusti olkea päälle. Turve on ollut virosta tuotua. Kotimaisen tuottajan turve oli joskus hävettävän huonoa ja kallista, siksi ollaan jo vuosia käytetty tuota virolaista. Yllättäen sitä ei enää saa, tarjolla on enää sitä kotimaista ja siinäkin oli pakkauskoko pienentynyt puoleen mutta hinta pysynyt ennallaan. Irtotavaraa en halua pihalle leviämään ja jäätymään. 

Olkea on jonkun verran varastossa. Muuten mennään ostokutterilla ja olkeakin saa ostamalla lisää. Turve jääköön kauppaan. 


Jee, kohta alkaa rospuutto. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti