sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Vauva -persona non grata

Vauvakeskustelu tuntuu taas vellovan. Milloin ne mokomat huutaa lentokoneissa, välillä joku urpo ottaa sellaisen ravintolaan tai oikeastaan ihan mihin vaan ja taas on kaikilla mieli huono. Tunnelma pilalla eikä rahalle tullut vastinetta koska vauva itki. Tai melkein itki. Yleinen mielipide tuntuisi olevan sellainen että vauvahenkilöt (eli kaikki alle 18 vuotiaat) pysyköön kotonaan ja jos vanhempien täytyy sieltä kotoaan poistua, hankitaan niille tunnelman pilaajille hoitajat. 

Kyllä noissa mielipiteissä on pointtinsa, ehkä ne vauvat ei kuulu sinne fine dining-ravintolaan klo. 21. Ja niin edelleen.. 

Mutta joskus sattuu vahinko. 

Mutta se syy miksi herkesin miettimään näinkin syvällisiä on se että teimme eilen vahingossa tällaisen _miksi_noi_kersat_on_mukana-virheen. 

Meillähän ei ole lapsille hoitajia ruuhkaksi asti, oikeastaan ei ollenkaan, eli noin kerran vuoteen tapahtuvaa poikkeusta lukuun ottamatta roudaamme näitä aina mukanamme. 
Eilen oli isoisäni hautajaiset. Ei käynyt mielessäkään etteikö tenavat voisi lähteä mukaan. Serkuillani on lapsia, vauvoista koululaisiin. Tajusin virheen kun ihmisiä alkoi kertyä paikalle, ilman yhtäkään tenavaa. 

Vaikka kaikki meni hyvin, jouduimme selittelemään moneen kertaan lasten läsnäoloa. Lapset ei kuulema kuulu hautajaisiin. Harmi vaan etten ollut sitä tajunnut ja tungimme jättämään jäähyväisiä brutaalisti kersojemme kanssa. Ihan oikeasti, ei käynyt edes mielessä ja olen pahoillani tästä virheestä. Onneksi paikalla oli vain lähisukua niin todennäköisyys päätyä iltalehteen haukuttavaksi on melko pieni. 

Milloin suomesta on tullut näin lapsivastainen?
Mitähän sitten tapahtuu kun tämä pääsy kielletty-sukupolvi pääsee aikuisena ekaakertaa häihin, hautajaisiin ja ravintoloihin? 


Tänään onneksi älyttiin pysyä kotona. Lapioin lunta, Eppu hiihti ja Lilja veti tirsaa, siltä ei vielä oikeen talvilajit taitu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti