torstai 12. maaliskuuta 2015

Omakotitalon onni ja auvo

suomessa on mielettömän upeeta asua omakotitalossa, siinä alkaa sitkaammallakin säästäjällä hihna vinkumaan ja hermo hajoomaan. Aina keksitään uusia säädöksiä, lakeja ja asetuksia köyhien iloksi. Kaikkeen on pakko ryhtyä, jos yrität nikotella niin uhkasakkoa vilautellaan sivulauseessa, yleensä jälkikäteen selviää että paskaa taas puhuttiin. Tottakai kun otetaan puheeksi kylänmiesten kesken että tarttis tehrä niin jo heti huomenna isketään kuokka maahan, mitä niistä siirtymäajoista tai siitä että koko hanke lopulta kaatuu omaan mahdottomuuteensa.. mutta ei, me ei ootella kun ei olla köyhiä eikä kipeitä. Terkuin se joka joutui maksamaan rapiat kymppitonnin skeidaviemäristä, koska oli pakko, muttei sitten ollutkaan mutta homma on tehty mikä tehty.

Ympäristö pelastuu.

Sitten tulee öljysäiliön pakollinen katsastus, maksaa jokusen saturaisen se katsastus. Jos et katsasta niin vakuutus ei korvaa (ei kyllä korvaa vaikka katsastaisitkin) ja se pönttö halkeaa atomeiksi, kaikki saastuu pohjavesiä ja ilmakehää myöten ja kiinteistön omistajana saat olla ihan helvetin onnellinen jos saat ne maaperän, ilmakehän ja pohjaveden puhdistuskulut maksettua elinaikanasi. jos siis mikään pankki myöntää edes lainaa millä makselet sen maaperän puhdistuksen. Talvivaara kun tärveli koko kainuun, puhdistuksen maksaa veronmaksajat, näin niinkuin katkeroittavana sivukommenttina.
No nyt kun se katsastus on tilattu ja sedät syynää säiliötä niin selviää että ekokatastrofi on ihan käsillä, säiliö saattaa aiheuttaa hetkenä minä hyvänsä massiivisen öljyvuodon. Saat valita, käyttökielto, luokituksen lasku, helvetillinen tarkastuslasku, uusi lämmitysjärjestelmä, pinnoitus jne jne. Ei harkinta aikaa, homma on päätettävä heti tai saat käyttökiellon ja pääset asumaan lasten kanssa kiinteistöön missä ei ole lämmitystä. Jos hyvin käy niin selviät muutamalla tonnilla.

taas ympäristö pelastuu.

nopealla yhteenlaskulla loppusumma lähentelee 15000€ siihen kylkeen ekomaksu, jätemaksu, tyhjän paperipöntön tyhjennysmaksu ja muut kulungit niin voi päätellä ettei lomamatkoja tarvitse suunnitella tänäkään vuonna, onneksi voi istua kotona ja katsoa kun naapuri levittää pellolle sianpaskaa ja ympäristömyrkkyjä (eiku kasvinsuojeluaineita)

Onneksi me omakotitaloasujat sentään olemme pelastamassa ympäristöä.

Samalla onnellisen omakotitaloasujan takapihalle suunnitellaan massiivista jätteenkäsittelylaitosta, maaperä tuutataan täyteen kaikkea vaarallista, myrkyllistä ja pimeässä hohtavaa. Kylkiäisenä saadaan haju- ja meluhaitta. Se on ihan ok, se ei ole ympäristölle yhtään haitallista. Kunhan vaan saadaan pidettyä kurissa ja maksukykyisinä maan vaarallisimmat ympäristörikolliset, omakotitaloasujat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti