maanantai 19. huhtikuuta 2021

Kasvihuoneita ja keväthommia

 Projektia pukkaa kasvihuoneiden kanssa. Entisten siivoilua ja uuden kasaamista on ollut työn alla. Uuden kasaaminen etenee paremmin kuin entisten siivoaminen. uusi kasvihuone toki kuulostaa paljon hienommalta kuin todellisuus, tämä uusi on taas näitä minibudjetin puuhia. Vanhaan kehikkoon muovia ympärille ja niillä mennään. Isoin homma oli siirtää kehikko mönkijän kärrillä omalle pihalle. videolla on pätkiä siitä. Nyt alkaa olla uusi melkein muoveissaan ja toinen vanhoista suunnilleen siivottuna.

Kevät pääsee jostain syystä aina yllättämään, yhtäkkiä onkin hirveästi hommia tekemättä ja paniikki iskee, vaikkei oikeasti tarttis panikoida kunhan potut on ennen juhannusta istutettuna. Potturintamalla aloitin jo, laitoin jokusen annabellen kasvamaan, josko niistä juhannukseksi sais syötävää. 

Kun nyt tuo kasvihuone on kokonaan muoveissaan, alkaa aitojen korjaus. Lehmien tarha ihan ekana, aitalangat on hankittuna, uusia tolppia vielä tartteis ja sitten vaan puuhaamaan. Lehmien jälkeen vuohien tarha, uusi kasvihuone on kiusallisen lähellä vuohitarhaa eli ennen kuin sinne yhtään kasvia uskaltaa laittaa, on vuohille tehtävä muuri ja vallihauta ympärille ja silti riski on olemassa. Saattoi olla muuten sittenkin virhe tehdä kasvari muovista eikä panssarilasista. Meni riskiarvio selkeästi poskelleen.


Lintuparat kökkii sisällä, vaikka nytkin aurinko paistaa ja lämmintä on lähes parikymppiä. no kesemmällä sitten.

Tänä vuonna meinasin kasvattaa kasvihuoneissa pavuista alken kaiken mahdollisen, potut, sipulit, kurpitsat ja porkkanat selviytyköön säiden armoilla, mutta muuten meinasin minimoida sään vaikutukset. hallaharsoa ostin valmiiksi jo syksyllä, viime keväänähän kaikkialla ne oli jo myyty loppuun ennen kuin tajusin tarvitsevani sellaisia ja nyt virheistäni oppineena, peittelen kurpitsat ennen kuin ne ovat hulmunneet myrskytuulissa tai melkein kuukahtaneet kylmiin öihin käristyttyään päivän helteessä. Tietysti tuolla vanhalla metodilla vain parhaimmat ja sitkeimmät yksilöt selviytyvät. Jättikurppia laitoin kasvamaan kolmea sorttia (atlantic giant, uchiki kuri ja big max) ja tottakai useamman taimen jokaista, vielä on vähän epäselvää että mihin mahdutan kasvamaan koko tuon seurueen. Samoin virginian tupakkaa on lähemmäs sata taimea.. huomaakohan naapuri jos valtaan kaistaleen hänen viljapellosta..

Seuraavana ostoslistalla on viinirypäle, kaksi tai maksimissaan kolme. Tuo uusin kasvihune nimittäin on niin korkea että sinne mahtuisi kivasti. Vaikka olin päättänyt etten tänä vuonna rakenna hirveää ruuhkaa ja tunge jokaista kömmeliä piukkaan kasveja, epäilen vahvasti että tälläkin kertaa loppukesästä kasviparat kärsii ruuhkasta.


Joka keväinen polttopuuhomma on onneksi jo valmis. Meillähän ei metsää tässä ole, joka vuosi on ollut jotain kaadettavaa sentään omasta takaa,mutta  tällä kertaa piti ostaa tutulta runkoja ja pätkiä ne itse klapeiksi. Valmiit klapit oli kuitenkin hinnaltaan sen verran maltillisia että niillä nyt mennnään, ei nekään toki omin jaloin kasalle kävelleet. Muutama runko tuossa odottaa kaatamistaan, mutta joutuvat nyt tovin vielä odottamaan että saadaan kiireemmät hommat tehtyä.

Videolla meidän puuhastelua2 kommenttia:

  1. Videolla näkyy syys sille, miksi suosin kierrekantisia rehujen säilytysastioita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen että kassakaappi vois olla riittävän haastava avattava vuohille. Meillä on vuohien ja rehujen välissä 2 lukittavaa ovea

      Poista