tiistai 9. helmikuuta 2021

Kylvöjä ja uusia aluevaltauksia

 Aikainen viljelijä sadon nappaa vai miten se meni..

Hautasin kaikki hyvät aikeeni ja retkahdin hypistelemään siemenpusseja, aikani hypisteltyäni laitoin ihan vaan vähän tomaattia ja paprikaa tulemaan, että se siitä sitten. Onkohan olemassa jotain AA-kerhoa tällaiseen ongelmaan. Sitäpaitsi Liljakin yllytti, että on mulla tässä sentään rikostoverikin. Tämä kyseinen 4-vuotias viljelyvastaava söi aamusella omenaa ja kaiveli siitäkin siemenet talteen, niistä kuulema kasvatetaan hänelle omia omenapuita. Saas nähdä kuinka siinäkin hankkeessa käy.

 

Helmikuu on jotenkin kamalan tylsä, on liian kylmä ja liian talvi. Mä en valitettavasti ole sitä tyyppiä joka hiihtelee keväthangilla ja nauttii pakkasesta. Minä sen sijaan liukastelen nenävaluen ja sormet kohmeessa kottikärryn kanssa kohti lantalaa ja kiukkuan kylmyyttä ja pimeyttä. Odottavan aika on pitkä, mutta eiköhän se kevät sieltä vielä tule.

Koska tähän aikaan vuodesta tulee puuhailtua enimmäkseen vaan ne pakolliset eläintenhoidot, puiden kannot ja veden rahtaamiset, jää aikaa uusien asioiden opetteluun. Mä olen monissa asioissa ihan sellainen kivikautinen puuhastelija, surkeista surkein käyttämään tietokoneita tai mitään talikkoa teknisempää härveliä. Mutta nyt päätin että harjoittelen, nimittäin tekemään videoita. Se ei tuo editointi ole mikään helppo homma, mutta eiköhän se siitä kun vaan reippaasti harjoittelee. Lapsityövoima näyttelee tässäkin asiassa isoa roolia, vanhin on lukiossa media-linjalla, voitte vaan kuvitella kuinka se joutuu auttamaan fossiili-äitiään tässä projektissa. Kuvausvastaavana, assistenttina, ohjaajana ja sisältövastaavana toimii Lilja. Lilja tosin haluisi kuvata vähemmän joutavaa horinaa ja enemmän petshoppeja (niitä muovisia pikkueläimiä mitkä poraa reikiä ihmisten jalkapohjiin lojuessaan pitkin lattioita) mutta ehkä me löydämme yhteisen sävelen tähän sisältödilemmaan, poikkitaiteellinen pläjäys petshopeista hoitamassa eläimiä? Toivotaan ettei hanke kaadu totaalisesti tähän taiteelliseen mielipideongelmaan. Koska pakkaset hyydyttää jo valmiiksi rikkinäisen akun, täytyy kevättä odotellessa kuvata sisällä. 

sain tuherrettua youtubeen kanavan nimellä majalevon pientila, sieltä pitäisi tämä ensimmäinen taidepläjäys löytyä mikäli linkki on rikki.

https://youtu.be/dvGYseJ6ieI

Nyt pannaritaikinan tekoon ja eläimille vattä ja heinää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti