torstai 20. elokuuta 2020

Kipeenä, jippii

 Tässä sitä nyt taas kökitään ja odotellaan testituloksia, näyttää nimittäin vahvasti siltä että rutto on rantautunut tähänkin torppaan. Mulla oli testitulos negatiivinen, oireiden perusteella sekä lääkäri että hoitaja oli sitämieltä että koronasta on kyllä kyse. Testi otettiin tosi kauan oireiden alkamisen jälkeen ja sillä topsipuikkonieluun-metodilla, ei siis sitä tikulla aivoihin versiota. no, niin tai näin, tuloksella ei nyt ole suurtakaan väliä kun kerta oireet on mitä on ja kotona olen jokatapauksessa. Mikko kävi tänään testissä ja nyt ootellaan. Koululaiset ovat opiskelleet kotona tämän viikon. Jännittäviä aikoja. Karanteeni ei muuta kovinkaan isosti olemista, ainoat mitkä jäi nyt tekemättä on Hilkan siemennys ja hevosten kengitys. Hilkka uusi kiiman ja karkasi taas naapuriin, siinä ei kolme sähköaitaa paljoa lehmää jarrutellut kun tahtotilaa oli riittävästi. Hevosetkin katseli oikeen kunnioittavasti kun metrinen lehmä leiskautti aidoista yli kuin olympia-tason estehevonen. Siellä se nyt on taas toistaiseksi.

 

Satokauteen ja omavaraisuuteen liittyviä hommia puuhastelen ihan jaksamisen mukaan. Kastelen kasvihuoneet ja kerään valmiit talteen. parasta just nyt on se että vaikkei kaupassa käydäkään, joka päivä on tuoretta tavaraa saatavilla. 

En tiedä mitä mutanttiporkkanoita tuli kylvettyä, vai onko porkkanapenkki justiin jossain laskeumalaikussa, mutta varsin eksoottisia ja erittäin kaikkien porkkanadirektiivien vastaisia yksilöitä pukkaa. Maku on kyllä hyvä vaikkei muuten mitään muotovalioita ole.

Se on kyllä jännä kuinka ihmismieli tekee itelleen ihan turhaa stressiä. Kun vointi on kurja ja jaksaa tehdä tasan ne pakolliset lasten ja eläinten hoitoon liittyvät aktiviteetit, niin jatkuvasti miettii kaikkia joutavia rästihommia. Että kyllä tulee vähintään maailmanloppu jos en harvenna tomaateista lehtiä ja kitke avomaankurkkuja. Ihan naurettavaa. Mikälie luterilainen puuhastelupakko, ihan sama vaikka olis kuumetta kuinka niin on hakattava vähintään motti halkoja ennen aamukuutta, muuten naapuritkin ajattelee että siellä vaan maataan laiskana tuvassa. Mun naapurit ei ajattele kyllä tasan mitään vaikka makaisin pihanurmella nukkumassa.


Ehdin jo iloitsemaan että Pirre-kissa saa pentuja, alkoi pyöristymään sillain lupaavasti. Suunnitelma oli tehdä Pirrestä yhdet pennut ja sitten siirtää Heikki-Aulis Kaasinen-Kaakko pienen kirurgisen operaation kautta konsulttihommiin. Näyttää vaan ikävästi siltä että Heikki-Aulis on kiinnostuneempi mäyräkoirasta ja villasukista. Toivotaan että se kuitenkin kaikesta huolimatta onnistuisi tuhertamaan jälkikasvua tulille.
Lilja täytti 4vuotta, sattuneesta syystä juhlittiin perhepiirissä. Oli tottakai kakut, ilmapallot, viirit, serpentiinit ja härpäkkeet. Pienimmät onneksi tuntuu päässeen aika vähällä tästä rutosta, köhää, vatsaoireita ja ajoittain väsyneitä olivat, nyt tuntuisivat olevan jo ihan kunnossa.

Mikko on jaksanut käydä sienessä, parhaimmillaan on ollut molemmat kuivurit käynissä päivätolkulla. Kantarellia on tullut ihan mahdottoman hyvin. kuivattuna ne ei vie juurikaan varastotilaa ja ovat nopeasti käyttövalmiita. Hyviäkin ovat.

Nyt täytyy ottaa pikku päikkärit. Teetä ja hunajaa on tullut ryystettyä niin että muutun kohta maija mehiläiseksi

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä sairastuvalle! Toivottavasti on pikaisesti ohimenevää sorttia "rutosta".
    Sieluni silmin näin tuon olympialehmän lentävän aitojen yli. Mahtoivat hevoset olla kateellisia!

    VastaaPoista
  2. Pikaista paranemista sinne ja toivottavasti valtytte rutolta. Ja sano muuta tuon ainaisen 'taaspitaisjotaintehdakunmuutenluulevatlaiskaksi'-olon kanssa! Jotain perisuomalaista syvaan paahan iskettya juttua se taitaa olla. Eika taannu ihan helpolla.
    Ja aivan mainio tuo haukottelevan kissan kuva!!

    VastaaPoista