sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Ensimmäiset siemenet multiin

Taimikasvatus ja kissanpennut on aina yhtä jännittävä yhdistelmä, vielä jännittävämpi on uhmaikäinen ja taimikasvatus.

Tuli mieleen taas oikein kiva idea kun Lilja tykkää kaivella paprikoista, tomaateista ja sitruksista siemenet ulos. Lilja on ollut myös tosi kiinnostunut kasvien hoitamisesta (ja etenkin syömisestä suoraan puskista tai maasta) ja tykkää puuhastella kaikenlaisia ruokajuttuja.

Siitä tuli sitten mieleen että Liljahan voi kaivella paprikasta siemenet ja laittaa niitä kasvamaan. Ikiomat taimet siis..


Liljahan vallan innostui kaikella kolmivuotiaan tarmolla tästä suunnitelmasta, se tarkkaan putsasi paprikat, täytti taimikipot ja herpaantui täysin ja haki tomaatin kaapista ja kaivoi siitäkin siemenet.
Yritin ohjeistaa laittamaan kippoihin vain muutaman siemenen ja mielellään niitä paprikan siemeniä, tässä kohtaa pikkuprinsessa ilmeisesti koko kaiken ohjeistuksen täydellisenä ihmisoikeuksien polkemisena ja vapaudenriistona, lopputuloksena tietysti kipoissa on epämääräinen lajitelma sekä paprikan että tomaatin siemeniä.. ajattelin antaa asian olla ja käydä sitten kaikessa hiljaisuudessa harventamassa kasvustoja jos noissa kipoissa jotain ilmenee.
Ei tullut sitten mieleeni että tämä kertakaikkisen kiva idea on ehkä toimivampi jonkun vähän pitkäjänteisemmän lapsosen kanssa. Lilja kysyi ensimmäisen kerran sadon perään kun oltiin saatu kipot akvaariolampun päälle lämmittelemään. Sama kysymys toistui noin minuutin välein ja Lilja alkoi jo varsin lupaavasti hermostumaan homman hitauteen tunnissa. Kerroin toki että prosessissa menee kuukausia, Liljan mielestä kuukausi kestää enimmillään vartin. Tätä on nyt jatkettu pari päivää ja tunnelma alkaa olemaan jo käsin kosketeltavan kireähkö.

Mä pahoin pelkään että jonain päivänä (ihan tässä lähipäivänä) tapahtuu kasvun ihme ja kippoihin ilmestyy paprikaa ja tomaatteja pikatoimituksella. Muuten on vaarana että tästä kasvukaudesta muodostuu suorastaan musertavan pitkä ja tuskainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti