maanantai 6. elokuuta 2018

enimmäkseen ei olla tehty mitään

 Luvattiin ukkosta ja kaatosadetta. Lahdessa tulvi, tässä jokunen kilometri sivuun, ei tulvinut. Täällä ei vaan kerta kaikkiaan sada, ei yhtään. Sateettomuus vaikuttaa huomattavan negatiivisesti sato-odotuksiin, luonne ei anna periksi törsätä hirveitä määriä juomavettä kasvimaiden kasteluun. On kuitenkin tärkeämpää että ihmisille ja eläimille riittää juomavettä kuin että tyhjäisin kaivon retiiseille. Ei tässä nyt varsinaisesti kyllä nälässä olla oltu, mutta kyllä silti harmittaa.

Olen ollut harvinaisen aikaansaamaton, syytän kuumuutta, en luontaista laiskuuttani. Vissiin tullut juotua liian vähän eikä ruokakaan oikein uppoa. Eläimetkin makaavat päivät kuin raadot savannilla, mua vaivaa vähän sama. Mehuja keiteltiin kun marjat kypsyivät. Kovin oli pieniä ja kuivakoita nekin. Parikymmentä litraa mehua tehtiin. Keittiössä oli 30 astetta kun aloiteltiin ja 34 kun lopetettiin. Aika tukalaa. Tulihan kuitenkin tehtyä. Omenatkin alkavat kypsymään, pari piirakkaa olen saanut aikaiseksi tehdä. Ilman tätä lorvia olisin jo niitäkin mehustanut, hillonnut ja kuivattanut talveksi.

Ratsastamassa olen käynyt jonkun kerran, tässä kotipihalla onneksi ei tarvitse näyttää tyylikkäältä, ei edes asialliselta, vaan hevosen selkään voi kavuta vaikka pyjamahousuissa. Mikon ylityöputki onneksi pitää huolen siitä ettei turhan usein tule kiusattua hevosparkoja.

Ollut kyllä kummallinen kesä. Linnutkin lakkoilevat, mokomat munivat älyttömän vähän, eikä yksikään ole hautonut koko kesänä. Ne mitä on tässä kesä kasvateltu pakastinta silmällä pitäen, kyllä sentään kasvavat. Hanhet etenkin yllätti, ihan järjetön kasvuvauhti


Nyt täytyisi ryhdistäytyä edes vähän, Liljalla on synttärit viikonloppuna. Täytynee siis siivota ja leipoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti