keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Jouluvalmistelut jatkuu

Ihan kohta varmaan katoaa sähköt, lykkää myrskyä. Hain puita valmiiksi ja täytin vesisaaveja, siinäpä ne myrskyvalmistelut. Jouluvalmistelut sen sijaan sujuu hämmentävän hyvin. Lahjat on hankittu (ei nyt tietenkään paketoitu, mutta se että ne on hankittu näinkin aikaisessa vaiheessa, on järkyttävää edistymistä), talo on joulukoristeltu ja kuusikin on paikoillaan. Tänä vuonna onkin ihan koko kuusi, viime jouluna oli pelkkä yläpuoli tökättynä lypsyjakkaraan, ihan vaan koska alapuoli oli niin hyvin varastoitu että löytyi vasta keväällä. Tontuista vaan kyllä huomattavan iso osa näyttää siltä kuin olisivat olleet sotatoimialueella miinoja polkemassa, nyt ne hajoavat tontut on toki siirretty koiran hännän ja Liljan uloittumattomiin.

Kaapit on pullollaan juustoja ja suklaata, kinkku on pakastimessa samoin kuin Mikon syksyn reissulta tuomat kalat, niitä graavataan ja savustetaan sitten lähempänä aattoa. Laatikot ja sen sellaiset värkkään myöskin aatoksi koska pakastimet on niin pullollaan etten viitsi etukäteen niitä tehdä.

Naapurit sai joulukukkana 15kg kalkkunan, se satutti jalkansa ja oli pakko lopettaa eikä omiin pakastimiin olisi mahtunut niin onneksi naapurit syövät jouluna mielummin kalkkunaa kuin kinkkua.

Oikeastaan olisi ihan hyvä jos myrsky veisi sähköt ja ne palautuisivat vasta joulun jälkeen, ratkeaisi kuin itsestään joulusiivoukseen liittyvä saamattomuus, kynttilänvalossa kun ei niin näy.. En muutenkaan himosiivoa jouluksi(kaan) mutta onhan se nyt kiva juhlan kunniaksi jos sukat eivät liimannu lattiaan


Meille tuli uusia kissoja, vähän sillai vahingossa. Oli kyllä ollut puhetta että kissanpennulle olisi paikka auki, siis sellaiselle ihan oikealle maatiaiskissalle joka leivänpäällisten kyttäämisen sijaan pyytäisi aktiivisesti siimahäntiä. Muutaman käänteen jälkeen niitä tulikin kaksin kappalein kaukaa pohjoisesta asti. Ristiäiset pidettiin niinkuin asiaan kuuluu, kissaneidit ovat Hansu ja Pirre, Pirre on tuo kuvassa oleva, Hansu on samannäköinen mutta harmaa. Tulevaan työpisteeseensä ne pääsevät tosin tutustumaan vasta myöhemmin.

Kuvat tulivat taas jotenkin ihan kummalliseen järjestykseen mutta Rauha-lehmäkin päätti koristautua joulua varten, se on nyt todellinen punakyyttö, nimittäin punamultakyyttö. On se sentään hyvä kun vettä sataa harvasen päivä niin saattaa tuo lehmäkin puhdistua siinä samalla.
Räpsy 16v. sen sijaan ei puhdistu sateessa, se pysyy tiiviisti sisällä kun lämpötila laskee alle hellerajan. Talven se viettää maaten tuossa lämmitysputken kohdalla, se ei ihan heti ekana päivänä huomannut uusia kissanpentuja mutta seuraavana se jo älysi närkästyä kun tajusi että sen ohi lompsutellut kissa olikin ihan vieras. Saunaan se  sentään vielä muistaa tulla melkein joka ilta.
En mä itsekään kyllä mielelläni tarvo tuolla märässä sohjossa, voisi tulla muutama aste pakkasta. Säälittää hevoset ja lehmät kun joutuvat ulkoilemaan tuolla kökössä ja sateen piestävänä.
Nyt jos olisin oikein reipas, sulkisin koneen ja paketoisin lahjat.

1 kommentti:

  1. Rauhaisaa ja iloista joulua sulle sinne! Toivottavasti ei sitten tule sahkokatkoja suurempia katastrofeja. Sopis varmaan tannekin, on meinaan vahan samanlainen motivaatio-taso tuon siivouksen kanssa...Hyvaa joulua!

    VastaaPoista