sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kasvihuoneen putsausta

Kasvihuone ja kasvimaa ovat päässeet pahasti villiintymään. Jätin molemmat heitteille kesäkuun kylmyydestä närkästyneenä ja nyt sitten lämmöstä ja auringosta villiintyneet rikkaruohot tekivät vaikutelmasta vähän turhankin rustiikkisen. En jaksa välittää pienestä rähjäisyydestä, en saa vatsahaavaa jos yrtit ei kasva tikkusuorissa riveissä ja aakkosjärjestyksessä, mutta nyt oli pakko vähän yrittää. 
Noissa penkeissä kasvaa iloisessa epäjärjestyksessä edellisen omistajan kukkia ja meidän syötäviä. Viikate luultavasti olisi paras väline lähestyä kaaosta, annoin olla ja nypin pahiten rehottavat rikat, ne jotka lampailta jäi syömättä. 
Kissakin tuli talkoisiin..nukkumaan. 


Kesäkurpitsoja tulee paljon. Laitoin niitä ruukkuun ja penkkiin. Pari viikkoa ja meillä syödään pelkkää kesäkurpitsaa. Ihan parasta. 
Ja yrttejä. Basilika ja rosmariini viihtyvät. Basilikaa oli montaa eri sorttia, kissat suoritti taimien koulintaa ja erikoisuudet menetettiin. Joka vuotinen perinnehän on että osa taimista tuhoutuu, tuhoaja vaihtuu kissasta koiraan tai kalkkunaan, mutta aina joku tuhoaa vaikka kuinka yrittää suojella. 

Tomaatit on niin myöhässä ettei taida tulla valmista tän kesän aikana. 
Unohtunut kastelukannu. 
Nappulat poimi kukkia. 

Ja unohtunut kannu sai uuden elämän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti