lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhannus


Meillä juhannusta juhlitaan riehakkaasti kotona. Syödään ja saunotaan. Pikkujäbäkin jaksoi istua saunassa koivunoksien keskellä monta tuntia, eihän  tietenkään tavallinen puusauna ole sama kuin savusauna mökillä mutta isomman nääpiön kanssa kerättiin niitä oksia tuomaan vähän sitä mökkifiilistä koivuntuoksun muodossa. 

Muuta rekvisiittaa kerättiin ruokapöytää koristamaan. Yhdellä kissalla on viehättävä taipumus kaataa maljakot, siksi meillä on valvomattomat maljakot nätisti laatikossa. 

Ruoka oli varsin virolaispainotteista, tuotiin tallinnasta kalahommeleita uusienpottujen kanssa syötäväksi ja sitä tummaa siemenleipää käyttiin nopeasti rasvakeittimessä ja dippailtiin se valkosipuli-tillimajoneesiin. 

Tää herkku on suoraan kopioitu yhden ölletuban pöydästä. 

Lisäksi oli ne perussuomalaiset kalat ja hölskytyskurkut. Tein itse myös leipäjuustoa, meinas usko vähän loppua mutta kyllä siitä syötävää tuli. Vähän kuivakkaa tosin kun paistoin sen vähän turhan litteenä lättynä. 


Loppukevennyksenä terdellä kalkkunan kanssa hengaava mies. Oli muuten sää ajoittain sellainen että noita eläimiä jonotti enemmänkin tupaan. 
Marja-liisa ja teinikukko. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti