tiistai 8. huhtikuuta 2014

perushuttua

Mies menee tänään hakemaan pari uutta tipua, jännä nähä että kuinka käy. Viime reissultahan tuli mukana ne kalkkunat ja kanitkin. Mä olen todella ihmeissäni jos se oikeesti ottaa vaan ne pari tipua sieltä mukaan.

Nappulat sairastaa, pikkujäbällä on miesflunssa ja isompi jäi koulusta kotiin kun päätä särkee ja yrjöttää, näinköhän pukkaa migreenin sillekkin. Kurjaa.

Ponirintamalle kuluu kohtuu ookoota. Kenttä on sula ja mies hitsasi kunnollisen lanan, nyt kelpaa. Ainoa tietysti että maunon jalat on ilmeisesti vähän reagoinut yhdistelmään kova kenttä ja hokit. Reuman raiskaamalla selällä ei hokkeja ruuvata irti. Kengittäjä onneksi tulee maanantaina, samalla kokeillaan ponille megajoustavia pohjallisia.

Ton kyseisen ponin kanssa on kyllä ollut ihan uskomatonta säätämistä, lihasongelmaa, hammasongelmaa, satulaongelmaa, kuolainongelmaa.. ihan kaikki. Ehkä se tästä, lihaksisto on tottakai ollut kovilla kun poni on joutunut opettelemaan kokonaan uuden tavan liikkua ja välillä olen vaatinut siltä enemmän kuin mihin sillä olisi ollut paukkuja, nyt alkaa kultainen keskitie löytyä siinäkin. No satula.. se tuntuu istuvan mutta jotain outoa siinä on. se on topattu just tolle passeliksi, olen ostanut miljoona eri satulavyötä, liukuestelärpäkettä ja ja ja, nyt uskoisin että on löytynyt se vyö-romaani-liukueste-kombo mistä poni tykkää. Kuolaimet.. ehkä hyvät. paksu babykanki ja kolmipalabridongi, ehkä, kokeilut jatkuu edelleen kankiosastolla. Nivelenä tuntuis nyt olevan hyvä painava ja paksu kolmipala, pitkällä ja pyöreällä keskiosalla.

Sokerina pohjalla maailman herkin hipiä, karvat kalvaantuvat pois ihan pienestäkin tuulen vireestä, suojat kalvaa pienen ponin herkkiä kinttuja, karvasuojat taakse ja pintelit eteen on ehkä paras yhdistelmä. Lampaan karvaa saa olla ihan jatkuvasti virittelemässä ihan kaikkialle, satulavöihin (jotkut vyöt kalvaa karvan kanssa, toiset ilman karvaa), kankien turparemmi, siis se pull-backin leuan alle tuleva lätyskä kalvaa ja kaikki kalvaa, jos planeetat eivät ole suotuisissa asennoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti