tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kevät ja vauvakuume

Keväisin mulla pukkaa vauvakuumetta, nämä pikkupalleroiset pitää kyllä huolen siitä ettei vauvakuume ilmene oman vauvan haikailuna mutta ne eläinlapset.. Pitäisköhän sittenkin hankkia pari nuorempaa lammasta ja pässi, onhan karitsat niin ihania. Sitten onneksi muistan että ne on joskus muutakin kun ihania.


Silloin kun meillä oli vielä pässi ja noi lammasneidit oli nuorempia tuli niitä karitsoita, tuli myös niitä joita emo ei hoitanutkaan, se on melekosta rallia käydä niitä ympäri vuorokauden pullolla ruokkimassa. Vielä karumpaa on sitten kun ne on tehtävä syötäväksi, kun ei millään voi kaikkia pitää vaikka haluaisi.

Ei tarvitse kun vähän muistella menneitä ja katsella paria vanhaa kuvaa niin talo pysyy pässittömänä ja lampaat saa vanheta rauhassa ilma uusia jäseniä laumaan.

Kissanpennut ne vasta söpöjä onkin. Onneksi niitäkin on viisi, eli yhtään uutta pentua ei tarvita. Kaikki ne viisi on naapureiden navettakissojen jälkeläisiä, kaksi kateista käy ulkona, loput on sisäkissoja. Paitsi se yksi huoli ja murhe joka nyt on päässyt karkailun makuun. Mokomakin vanha räähkä joka ei todellakaan pärjää pihalla ja jolta karkaa mopo rotkoon heti kun se ulos pääsee. Se on sisällä maailman kesyin, kiltein ja ihanin kissa. Se on näistä se joka tahtoo hengailla eniten ihmisten kanssa, se on myös se joka pihalle päästessään villiintyy aivan täysin eikä päästä ihmistä lähelleen. Tänään sain sen kiinni ihan tuurilla. näin kun se istuskeli heinäpaalien kupeessa, pääsin hivuttautumaan niin lähelle että tiikerin loikalla sain sen napakkaan niskalenkkiin ja kannettua sisälle. nyt se kehrää tossa mun sylissä, joskin taas laihtuneena. Olen mä sitä tonne tallille ruokkinut mutta silti se on taas ihan riuku.


Sitten on se pahin ja kallein kuume, nimittäin varsakuume. Olen taas ihaillut teinihevoselle sopivia sulhasia. Onneksi se tamma ei ole astutuskuntoinen. Lompakko ja hermot kiittää. Varsat on ihania, mutta se koko rumba että tamma on tiineenä (voi lykästää laakista ja kaikki menee ihanasti mutta yleensä ei) ja että se varsa on turvallisesti, terveenä ja ehjänä maailmassa.. onneksi ei nyt pysty.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti